Kijk op het mooie dorp Oostzaan, het Lint

Tijdens een sfeervol interview door Nils Römer bij Radio 9 vertelden Ria Bisseling en Annet Schrander vol enthousiasme over de totstandkoming van hun kunstwerk ‘Kijk op het mooie dorp Oostzaan, het Lint’.
Ze deden er ruim 2½ jaar over, maar vandaag werd hun opdracht voltooid.

In de Lishof in Oostzaan, hangt in de hal bij de hoofdingang al geruime tijd een tweedelig schilderij. Over bijna negen meter hebben de Oostzaanse kunstenaars Annet Schrander en Ria Bisseling daarop een groot deel, van het heden en verleden van Oostzaan geschilderd. Het begint in de Haal en de Heul, om via het Noordeinde en de Kerkbuurt in het Zuideinde te eindigen. Hierbij zijn de oude en de nieuwe Noorderschool opgenomen, maar ook het voormalig Postkantoor aan de Kerkbuurt.

Hoewel het schilderij van één kant van de weg naar de overkant kijkt, staan beide kanten toch vastgelegd. Zo kijk je op het Noordeinde zowel richting Twiske, als naar het Oostzanerveld, met Poelenburg op de achtergrond en schuin achter het Weeshuis staat het voormalig Polderhuis, die in werkelijkheid tegenover elkaar op het Zuideinde staan.

Dit schilderij is een feest der herkenning, waar je, naar mate je langer blijft kijken, steeds meer herkent. Maar hiermee was de klus nog niet geklaard. Want vooruitlopend op de officiële opening op zaterdag 24 september aanstaande, werd 13 september het laatste stuk in de hal van de achteringang opgehangen.

Nu is de Kerkstraat, met de achterliggende wijken, als schilderij van bijna drie meter opgeleverd. En ook hier is weer veel herkenbaars op te vinden. De bewoners van De Lishof genoten vandaag al zichtbaar van hun nieuwe aanwinst, waarbij de complimenten aan de kunstenaars bleven komen.

Kijk naar de slideshow en naar de video die Dirk Snel heeft gemaakt voor Radio 9 om een impressie te krijgen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een keer te gaan kijken.

Klik op de foto om een slideshow te starten.

 
 
 
 

Klik op de afbeelding om het Radio 9 Magazine te lezen en/of te downloaden.

 

Adverteren via Radio 9 is geen weggegooid geld.

Ondernemers, weten jullie dat er dagelijks potentiële klanten op onze website komen of naar ons luisteren? Dus horen zij ook jullie commercial of zien jullie bannerl!!

 
 

Lijkt het je leuk om radio te maken?
Radio 9 kan altijd nieuwe talenten gebruiken. Stuur een mailtje met je motivatie naar info@radio9oostzaan.nl of kom een keer langs in de studio. In de ochtend zijn we meestal aanwezig tussen 09.00 - 12.00 uur. Maar ook in de avonduren zijn er mensen in de studio aanwezig. Bel vooraf even met 075 - 77 100 33 om te horen of er iemand is. Leeftijd is niet zo belangrijk. Interesse, betrokkenheid en collegialiteit zijn belangrijker.