Radio 9 Oostzaan in een ommezien.... - Radio 9

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Radio 9 Oostzaan in een ommezien....

Over Radio 9
 
 
In een oude witte bouwkeet in de Zuid van Oostzaan begon Radio 9 op zaterdag 3 oktober 1998 officieel met haar uitzendingen.

Chris Daemen en Anneke Boon waren de initiatiefnemers en oprichters van de Stichting Omroep Oostzaan - Radio 9, zoals de officiële naam luidt, en in de loop der jaren ontwikkelde Radio 9 zich tot een toonaangevende zender in Oostzaan en in de regio!

Door de horizontale programmering en continuering van het programma-aanbod enerzijds en door de steun van haar groep trouwe vrijwilligers anderzijds, groeide Radio 9 in de loop der jaren uit tot een volwassen
lokaal radiostation.

Binnen Radio 9 heerst de 'Oostzaanse' geest en daar zijn we best trots op.

Plannen worden uitgedacht en creatief uitgewerkt; van programma-ideeën tot techniek – alles werd en wordt gezamenlijk aangepakt.

Zo ook de verhuizing in september 2008 van de oude studio in de Zuid, naar de nieuwe-, representatieve studio in de Begoniastraat in Oostzaan.
Geruggensteund door de gemeente Oostzaan en een groot deel van het Oostzaanse bedrijfsleven werd ook deze klus voor het grootste deel door een aanzienlijke ploeg vrijwilligers geklaard.

Sindsdien verzorgen zij de Radio 9 uitzendingen vanuit deze studio aan de Begoniastraat; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Radio 9 was het ondertekenen van een zgn. Intentieverklaring om te komen tot Samenwerking op 30 augustus 2014 door de voorzitters van drie lokale omroepen, LOL/Landsmeer, Zaanradio/Zaanstad en Radio 9/Oostzaan.
 
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu